kingdom-builder.jpg

Autoři Donald X. Vaccarino
Grafika
Oliver Schlemmer
Vydavatel (rok) Queen Games (2011)
Počet hráčů 2-4
Délka 45 min
Žánr
Garant pravidel 4P Jakub Těšínský - viz kontakty

Stránka ve výstavbě

Pravidla Kingdom Builder pro Čtyřpohár

Hraná pravidla

Hraje se primárně podle anglických pravidel, která jste obdrželi v hře. Jsou k dispozici i česká pravidla, v případě rozporů mají přednost anglická pravidla (na případné rozpory nás upozorněte).

A. Výklady nejasných pravidel

  1. časování pravidel pro "sousedění" - při použité stṕeciálních akcí, které přemisťují již položené domky se nejprve domek zvedne z herního plánu a potom se dle vzniklé situace na herním plánu aplikují příslušná pravidla pro umisťování.(zdroj)
  2. časování pravidel pro ztrátu žetonů míst - rozhodný je moment po provedení celé speciální akce. Pokud tedy nejdříve hráč odebere poslední domek sousedící s místem, ale následně ho položí tak, že opět s místem sousedí, hráč žeton neztrácí.
  3. remízy u karty "Lords" - i za 0 domečků v sektoru můžete získat body. Pokud budou mít hráči v sektoru například 15,15,0,0 domečků tak hráči s 15 domečky získají (každý) 12 bodů a zbylí hráči po 6ti bodech.

spousta dalších odpovědí (anglicky)

B. Změny a doplnění pravidel

Na Čtyřpoháru se hraje s těmito změnami pravidel:

  1. Výběr herních desek (Příprava bod 1) - Výběr herních desek se provede tak, že hráčí v herním pořadí provedou následující: Hráč na řadě si ze zbylých herních desek vybere jednu a dle svého uvážení ji přiloží k již případně ležícím herním deskám tak aby sousedily hranou (tedy ne "diagonálně") a tak aby na konci pokládání vznikla standarní herní plocha. Orientaci desky si tedy hráč volí dle uvážení.
  2. Rozdělení herních komponent (Příprava, poslední bod) 3. a 4. hráč si vezmou o jednu kartu terénu víc (tedy 2).
  3. Výběr karty terénu (Průběh hry) - Aktivní hráč si vybere kteroukoli z karet terénu kterou má na ruce (většinou má dvě) a položí ji lícem před sebe. Dál pokračuje standardně.
  4. Dobírání karet terénu (Průběh hry) - Aktivní hráč odhodí použitou kartu terénu a dobere si do dvou karet terénu (tedy většinou si dobere jednu kartu, výjimkou je první kolo u 1. a 2. hráče, kteří si doberou dvě).

C. Odpovědi na vaše otázky

  1. Kingdom Builder karty (3 cílové) se losují nebo si je hráči taky nějak budou vybírat? -  Karty se losují u každého stolu zvlášť, změna přípravy se týká pouze bodu 1 z Přípravy.

otázky prosím do diskuzního fóra, kde vám někdo odpoví - "oficální" odpovědi budu zveřejňovat zde

Ke stažení